12anc | Grand saconnex, villa

Year
2012
Program
House
Status
Completed
Scale
1-500 m²

GRAND SACONNEX | VILLA

ABOUT

The object was completed in February 2016. It is an adaptation of business space into a single family house. Main intervention on the object was displacement of staircases on which place was “opened” an atrium through all the floors, all the way to the roof terrace. Atrium provides natural light and ventilation of all the rooms and significantly contributes to quality of ambient of the space. Reconstruction of the roof provides a “winter” terrace to the residents, an outdoor space for socialization with the possibility of grilling. Entrance to the roof terrace is from the living room, that is positioned on the second floor and that has an attractive view. Kitchen an dining room are located on the same floor. On the first floor are children’s bedrooms, and on the ground floor is the entrance to the house and the main bedroom with a separate bathroom. Mobile part of the facade and greenery protect the room from the looks and the noise from the street. The spirit and materials: urban spirit, sleek industrial, design, raw materials, shed roof, exposed steel structure, light oak floors, floor of polished concrete bathrooms.


CONCEPT | INSIDE OUT

POSTOJECE STANJE   |ADMINISTRATIVNI OBJEKAT

Svetlost i svez vazduh dospevaju unutar objekta samo sa ulicne fasade i preko manjeg prozora na zapadnoj fasadi.



NOVOPROJEKTOVANO STANJE   |STAMBENA JEDINICA TRIPLEX

U prizemlju je postavljena master spavaca soba, na spratu sobe, a na trecoj etazi gde ima najvise svetlosti dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom.


FUNKCIONALNA ORGANIZACIJA

N0 || N1

N2 || N3


|VIEW THE COMPLETE GALLERY